Названо найбільш високий пост, який Саакашвілі може зайняти в українській владі
Категорія
Політика
Дата публікації

Названо найбільш високий пост, який Саакашвілі може зайняти в українській владі

Названо найбільш високий пост, який Саакашвілі може зайняти в українській владі
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда вважає, що  Міхеїл Саакашвілі, який заявив про свою відставку з посади голови Одеської ОДА, не може розраховувати на пост президента України, максимум для нього - це крісло прем'єр-міністра.
Про це він пише в своїй статті для ONLINE.UA.
"Міхеїл Саакашвілі після гучної відставки з поста глави Одеської ОДА встиг відхреститися від партії "Хвиля", відмовитися від співпраці з усіма старими політиками, заявити про стеження за ним і його новими соратниками з боку співробітників СБУ і заявити про створення нового політичного проекту "Рух нових сил". Судячи з наміру провести установчу акцію біля пам'ятника В'ячеславу Чорноволу та випад на адресу неефективного парламенту, Саакашвілі та соратники отримали вагому технологічну підтримку в боротьбі за владу", - пише експерт.
Читайте також: Саакашвілі звинуватили Порошенко в серйозній речі
За його словами, Саакашвілі не зможе зайняти пост президента або стати депутатом, максимум на що політик може розраховувати - це посада прем'єр-міністра.
"Правда, в Міхеїла Ніколозовича є обмеження: норми законодавства не дозволяють йому розраховувати на депутатський мандат і президентське крісло, його призом може стати прем'єрський портфель. Це помітно обмежує простір для маневру амбітного політика, але дає йому привід говорити про тиск влади. Саакашвілі привносить кавказький запал в українську політику, проте далеко не факт, що зможе оперативно домогтися успіху", - зазначив Магда.
Більше  читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA: У Порошенко в Україні відразу шість "ворогів", але у всіх є одна проблема

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?