Цукор, солодка випічка, мармелад і шоколад є найнебезпечнішими для кишечника і печінки продуктами харчування. Вони при регулярному вживанні роблять організм людини більш сприйнятливим до інфекцій, в результаті яких розвивається колоректальний рак і цироз печінки. Про це повідомив німецький гастроентеролог Томас Фрилинг, передає ONLINE.UA з посиланням на Focus.de.
Професор пояснив, що здорова їжа дуже важлива для імунітету і нервової системи людини, так як насичує організм корисними мікроорганізмами. Він підкреслив, що в більшій мірі збільшують кількість шкідливих бактерій в організмі солодощі, які порушують слизову оболонку кишечника.
За словами медика, вкрай негативно на слизову кишечника впливають випічка і солодощі, причому в більшій мірі, ніж копчене м'ясо і ковбасні вироби. Фрилинг зазначив, що якщо їсти ці продукти в невеликих кількостях раз в тиждень, то вони не завдають організму серйозної шкоди.
Серед найкорисніших продуктів для кишечника фахівець назвав банани, рибу, варену картоплю, квашену капусту, чорний хліб, квасолю, сочевицю, шпинат і моркву.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що починати ранок з кави - не тільки гарна, але й неймовірно корисна звичка. Як виявилося, цей напій корисний для мозку і запобігання смертельних хвороб. До такого висновку прийшли вчені з бразильського Інституту молекулярної медицини (IMM), а також їх колеги з Франції, США та Німеччини.