Названо найсмертоносніше місце на Землі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо найсмертоносніше місце на Землі

Названо найсмертоносніше місце на Землі
Джерело:  online.ua

Французькі вчені з університету Париж-Сюд спростували можливість існування будь-яких бактерій в долині Даллол в Ефіопії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Nature Ecology & Evolution".

Вчені наголосили, що наявність води на поверхні планети часто наводять як критерій населеності. Проте їхнє дослідження представляє доказ того, що на поверхні Землі існують абсолютно мертві місця навіть при наявності води.

"Вся справа в тому, що вода в місцевості долини являє собою гарячий (до 109 градусів Цельсія), вкрай кислий (pH ~ 0) і солоний розчин з переважанням магнію. Такий склад води змушує живі клітини руйнуватися", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що раніше міжнародна група вчених виявила тривожну ознаку наближення катастрофи. За словами фахівців, інтенсивність скорочення популяції комах досягла найвищої позначки. Так, популяції комах у багатьох регіонах світу скоротилися на третину.

Як повідомляє ONLINE.UA, шведський вчений заявив, що  можливим рятуванням від кризи харчування  в умовах глобального потепління може стати обережний канібалізм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?