Названо популярний продукт, який підвищує ризик смерті
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо популярний продукт, який підвищує ризик смерті

Названо популярний продукт, який підвищує ризик смерті
Джерело:  online.ua

Вживання навіть невеликої кількості червоного м’яса підвищує ризик передчасної смерті від усіх причин. До такого висновку прийшли американські вчені, які в ході масштабного експеременту проаналізували харчові звички 96 тисяч парафіян.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Nutrients.

Зазначається, що всіх учасників поділили на кілька категорій: 0, 4, 9,1, 15,6 і 41,7 грама м’яса, які вживали люди щодня. Максимальний середній показник споживання червоного м'яса у вибірці не перевищував 50 грамів.

Окрім того, була врахована інформація про стать, вік, здоров'ї, індекс маси тіла, сімейний стан, тощо.

"За час дослідження від різних причин помер 7961 учасник: 2598 людей померли від захворювань серцево-судинної системи, а 1873 – від раку.В учасників, які їли червоне м'ясо ризик передчасної смерті від всіх причин і від серцево-судинних захворювань був вищий на 1,18% та 1,26% у порівнянні з тими, хто взагалі не їв цього продукту.Також ризик був вищий при споживанні червоного і переробленого м'яса", - сказано в повідомленні.

До червоного м’яса відносять:

• яловичину і телятину;
• свинину;
• овече м'ясо та ягнятину;
• козяче м'ясо;
• конину;
• кролятину;
• м'ясо нутрії;
• дичину.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Уляна Супрун розвіяла популярний міф про небезпечну дозу алкоголю, підкресливши, що незалежно від кількості випитого алкоголю, він завдає непоправної шкоди здоров’ю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?