Вживання навіть невеликої кількості червоного м’яса підвищує ризик передчасної смерті від усіх причин. До такого висновку прийшли американські вчені, які в ході масштабного експеременту проаналізували харчові звички 96 тисяч парафіян.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Nutrients.
Зазначається, що всіх учасників поділили на кілька категорій: 0, 4, 9,1, 15,6 і 41,7 грама м’яса, які вживали люди щодня. Максимальний середній показник споживання червоного м'яса у вибірці не перевищував 50 грамів.
Окрім того, була врахована інформація про стать, вік, здоров'ї, індекс маси тіла, сімейний стан, тощо.
"За час дослідження від різних причин помер 7961 учасник: 2598 людей померли від захворювань серцево-судинної системи, а 1873 – від раку.В учасників, які їли червоне м'ясо ризик передчасної смерті від всіх причин і від серцево-судинних захворювань був вищий на 1,18% та 1,26% у порівнянні з тими, хто взагалі не їв цього продукту.Також ризик був вищий при споживанні червоного і переробленого м'яса", - сказано в повідомленні.
До червоного м’яса відносять:
• яловичину і телятину;
• свинину;
• овече м'ясо та ягнятину;
• козяче м'ясо;
• конину;
• кролятину;
• м'ясо нутрії;
• дичину.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Уляна Супрун розвіяла популярний міф про небезпечну дозу алкоголю, підкресливши, що незалежно від кількості випитого алкоголю, він завдає непоправної шкоди здоров’ю.