Названо продукт, який збільшує ризик передчасної смерті на 50%
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо продукт, який збільшує ризик передчасної смерті на 50%

Названо продукт, який збільшує ризик передчасної смерті на 50%
Джерело:  online.ua

Вчені зі Швейцарії виявили фактор, який може підвищувати ризик передчасної смерті на 50% у літніх людей. За їхніми словами, це вживання жирної риби - йдеться про поліхлоровані біфеніли (ПХБ), які накопичуються в крові людини протягом усього життя.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalExpress.

"Дослідники з Уппсальського університету з'ясували, що серйозним ризиком передчасної смерті у літніх громадян виступає високий рівень в крові ПХБ.Ці речовини забруднюють навколишнє середовище. Вони також можуть накопичуватися в жировій тканині", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що протягом десятиліття дослідники спостерігали за більш ніж тисячею громадян. Вони виявили, що люди, в чиїй крові зафіксували високий рівень ПХБ, мали на 50% вищий ризик ранньої смерті, ніж ті, у кого вміст небезпечних речовин був низьким.

Вказано, що поліхлоровані біфеніли у великих концентраціях містяться у жирній рибі, включаючи салаку і дикий лосось.

Нагадаємо, що раніше вчені із Швейцарії прийшли до висновку, що сприйняття цілей впливає на те, чи задоволена людина життям і чи відчуває себе щасливою.Співробітники Базельського університету вивчили, як цілі впливають на щастя і добробут людей. Вони опитали 973 учасників віком від 18 до 92 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що користувачі Facebook, котрі видалили свої акаунти, виявилися щасливішими, більш задоволені життям і рідше схильні до почуттів занепокоєння, депресії або самотності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?