Канадські вчені виявили, що сир може підтримувати нормальний рівень цукру в крові, так як молочний продукт знижує резистентність до інсуліну. Вживання цього продукту є профілактикою виникнення діабету другого типу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.
Так, фахівці з Альбертського університету (Канада) провели експерименти на мишах, яких розділили на три групи, кожну з яких годували салом. При цьому гризунам з двох груп також давали сир різної жирності.
"У результаті миші, які вживали цей продукт будь-якого виду, продемонстрували зниження резистентності до інсуліну. Вчені переконані: це говорить про те, що корисний ефект сиру, швидше за все, пов'язаний не з кількістю жиру, а з якимось іншим важливим компонентом - білком чи кальцієм", - сказано в повідомленні.
Варто зазначити, що раніше вчені із США назвали легкий спосіб побороти ожиріння та запобігти розвиткові діабету – вживання зеленого чаю. Вказано, що дослідники оцінили вплив 2% екстракту зеленого чаю на організм мишей.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що зайва вага у жінок до настання менопаузи захищає організм від виникнення раку молочної залози.