Названо смачний продукт, який знижує ризик виникнення діабету
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо смачний продукт, який знижує ризик виникнення діабету

Названо смачний продукт, який знижує ризик виникнення діабету
Джерело:  online.ua

Канадські вчені виявили, що сир може підтримувати нормальний рівень цукру в крові, так як молочний продукт знижує резистентність до інсуліну. Вживання цього продукту є профілактикою виникнення діабету другого типу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Так, фахівці з Альбертського університету (Канада) провели експерименти на мишах, яких розділили на три групи, кожну з яких годували салом. При цьому гризунам з двох груп також давали сир різної жирності.

"У результаті миші, які вживали цей продукт будь-якого виду, продемонстрували зниження резистентності до інсуліну. Вчені переконані:  це говорить про те, що корисний ефект сиру, швидше за все, пов'язаний не з кількістю жиру, а з якимось іншим важливим компонентом - білком чи кальцієм", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що раніше вчені із США назвали легкий спосіб побороти ожиріння та запобігти розвиткові діабету – вживання зеленого чаю. Вказано, що дослідники оцінили вплив 2% екстракту зеленого чаю на організм мишей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що зайва вага у жінок до настання менопаузи захищає організм від виникнення раку молочної залози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?