НБУ наростив скупку валюти майже в 6 разів
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ наростив скупку валюти майже в 6 разів

НБУ наростив скупку валюти майже в 6 разів
Джерело:  ЛІГА.net

Протягом першого тижня вересня Національний банк значно збільшив скупку доларів на міжбанку, у порівнянні з попередніми тижнями серпня. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга », з 2 по 6 вересня НБУ викупив 114 млн доларів. Це у 5,7 разів більше, ніж тижнем раніше.

З цієї суми 20 млн доларів Нацбанк купив за найкращою ціною, 94,5 млн – за єдиним курсом.

Позаминулого тижня регулятор зміг викупити на міжбанку лише 20 млн доларів. Тенденція скупки валюти з боку НБУ домінувала увесь серпень, що вигідно контрастує з попередніми періодами, коли Нацбанк був змушений іноді виходити на ринок заради підтримки курсу національної валюти.

Згідно статистичних даних НБУ, з початку року держава викупила на міжбанку 3,341 млрд доларів, а продала лише 248,23 млн.

Як повідомили представники НБУ в квітні цього року, регулятор в другому і третьому кварталах має намір купувати до 20 млн доларів щодня для нарощування міжнародних резервів. Це на 5 млн більше в порівнянні з кількісним індикатором, який діяв з лютого 2019 року.

Нагадаємо, що за даними Державної служби статистики, ціни в Україні знижуються три місяці поспіль. У серпні споживчі ціни знизилися на 0,3%, у червні ціни на продукти харчування та товари широкого вжитку зменшилися на 0,5%, а у липні – на 0,6%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?