Ціни в Україні знижуються три місяці поспіль
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни в Україні знижуються три місяці поспіль

Ціни в Україні знижуються три місяці поспіль

Протягом серпня цього року споживчі ціни в Україні знизилися на 0,3%. Це вже третє поспіль зниження цін протягом року. У червні ціни на продукти харчування та товари широкого вжитку знизилися на 0,5%, у липні – на 0,6%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Державної служби статистики.

Зокрема, ціни на продукти харчування і безалкогольні напої в серпні знизилися на 0,3%, на одяг і взуття – на 2,8%; на житлово-комунальні послуги – на 0,9%; вартість послуг, пов’язаних з охороною здоров’я, не змінилася; ціна на послуги освіти зросла на 0,3%.

Що ж до річного показника, то протягом останніх 12 місяців споживчі ціни підвищилися на 8,8%. Інфляція у серпні склала 2,7%.

Варто відзначити, що найбільше зниження цін протягом літніх місяців стосувалось одягу та взуття. Значну частку цих товарів становить імпорт з Туреччини, Китаю, Бангладеш та інших країн. Ціни на цю продукцію знизилися завдяки суттєвому зміцненню гривні по відношенню до долара США.

Нагадаємо, що Україна цього року зуміла накопичити рекордну кількість газу. Зараз в українських підземних сховищах знаходиться 18,7 мільярдів кубометрів блакитного палива. В «Нафтогазі» наголосили, що продовжують закачувати по 78 млн кубометрів газу на добу. Тому накопиченого запасу буде досить, щоб пройти найближчий опалювальний сезон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?