НБУ підготував українцям неочікуваний сюрприз - перші фото
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ підготував українцям неочікуваний сюрприз - перші фото

НБУ підготував українцям неочікуваний сюрприз - перші фото
Джерело:  online.ua

Національний банк 25 грудня вводить в обіг нову банкноту номіналом у 50 гривень, а 25 лютого – номіналом у 200 гривень. Варто зазначити, що нові купюри "перейняли" дизайн нового покоління гривні номіналом у 20, 100, 500 і 1000 гривень, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу регулятора.

Що цікаво, основні зображення нинішніх банкнот 50 і 200 гривень (Михайло Грушевський і Леся Українка) збережуться. Нові банкноти також матимуть аналогічні розміри і подібну колірну гамму.

Що змінилось у нових банкнотах:

– обидві оновлені банкноти мають посилений захист;

– покращена рельєфність елементів друку;

– змінені і вдосконалені ультрафіолетова і інфрачервоний захист;

– серійний номер чорного кольору виконаний шрифтом зі змінною висотою знаків і розташований вертикально уздовж правого краю зворотного боку банкноти.

Варто зазначити, що на оновленій банкноті номіналом 200 гривень, як і на банкнотах нового покоління номіналами 100, 500 і 1000 гривень, використані інноваційні захисні елементи.

"Це оптично змінний елемент SPARK, який виконаний у вигляді стилізованого зображення латаття і змінює колір при зміні кута нахилу банкноти. Інший елемент – захисна стрічка, що містить зображення номіналу і графічного знака гривні. Якщо міняти кут нахилу банкноти, змінюється напрямок руху її фонового зображення. Банкноти номнілом у 50 гривень із дизайном 2004 року і банкноти 200 гривень і з дизайном 2007 року залишаються платіжним засобом, їх не потрібно міняти на нові", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що на Новий рік 2020 і Різдво банки України будуть працювати згідно з календарем вихідних, затвердженим Кабміном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?