НБУ повідомило про хакерську атаку на свої інформаційні системи
Категорія
Україна
Дата публікації

НБУ повідомило про хакерську атаку на свої інформаційні системи

НБУ повідомило про хакерську атаку на свої інформаційні системи
Джерело:  online.ua

Національний банк України атакували хакери. Це відбувалося протягом кількох останніх днів.

Джерело: прес-служба НБУ

Кібератака на НБУ

У НБУ повідомили, що в ніч з 13 на 14 січня 2022 року під час глобальної атаки на урядові вебресурси зафіксовано спроби атакувати й офіційний сайт Національного банку, які вдалося нейтралізувати.

Упродовж кількох останніх днів на інформаційні мережі Національного банку здійснювалися спроби зовнішніх хакерських атак невідомими особами з різних країн світу, - повідомили в НБУ.

У НБУ додали, що усі інформаційні системи Національного банку працювали і продовжують працювати в штатному режимі. Зокрема – система електронних платежів, якою користуються банки, офіційний сайт та внутрішня комп'ютерна мережа НБУ.

Захист Національного банку та банківської інфраструктури від шахрайських дій в кіберпросторі організовано належним чином: із застосуванням новітніх технологій кіберзахисту, ефективним використанням комплексів та систем захисту, а також механізмів обміну інформацією про кібератаки та кіберінциденти між Центром кіберзахисту Національного банку, іншими державними органами, банками, фінансовими установами тощо, - вказали в Банку.

Національний банк також закликав банки та інших учасників фінансового сектору посилити заходи безпеки для протидії можливим кібератакам.

Масштабна хакерська атака на офіційні сайти України

Нагадаємо, що в ніч з 13 на 14 січня сталася кібератака на низку офіційних українських сайтів. За словами представників української влади не працював сайт Кабміну, Міністерства закордонних справ, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінізахисту довкілля та Держказначейства, а також сайт порталу Дія.

Хакери залишили на сайтах загрозливі повідомлення.

Українець! Всі ваші особисті дані були завантажені в загальну мережу. Всі дані на комп’ютері знищуються, відновити їх неможливо. Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте гіршого. Це вам за ваше минуле, сьогодення і майбутнє. За Волинь, за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся і за історичні землі, — йдеться в заяві хакерів.

Урядові експерти заявили, що атаки було здійснено з Росії.

Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель засудив кібератаку на Україну і сказав, що комітет ЄС з політики та безпеки й кіберпідрозділи зустрінуться, щоб вирішити, як реагувати та допомагати Києву.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?