НБУ повідомив українцям чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ повідомив українцям чудові новини

НБУ повідомив українцям чудові новини
Джерело:  online.ua

Керівництво Нацбанку заявило, що за підсумками минулого року платіжний баланс України зведено з профіцитом у розмірі 5,971 мільярда доларів, що вдвічі більше, ніж торік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт регулятора.

Варто звернути увагу на те, що таким чином, баланс зведено з профіцитом п'ятий рік поспіль. Так, дефіцит поточного рахунку за минулий рік склав 1,072 млрд дол., приплив за фінансовим рахунком - 7,005 мільярда доларів. Вказано, що в грудні 2019 року платіжний баланс зведений з профіцитом 3,281 мільярда доларів.

Що важливо, за 2018 рік платіжний баланс України був зведений з профіцитом 2,877 мільярда доларів, або на 12% більше від профіциту за 2017 рік. Варто зазначити, що за підсумками 2019 року, баланс зовнішньої торгівлі товарами і послугами України зведений з дефіцитом 12,117 мільярда доларів, що на 7% більше, ніж роком раніше.

Нагадаємо, українці та вся міжнародна спільнота звернули увагу на те, що наприкінці 2019 року гривня суттєво зростала, однак вже на початку 2020 року курс перейшов до падіння. Керівництво Нацбанку нарешті пояснило, чому так відбувається. За словами заступника голови НБУ Дмитра Сологуба, курс гривні на початок 2020 року почав падати через сезонні фактори, адже на початку року імпорт переважає над експортом.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник НБУ Яків Смолій зробив важливе попередження  для усіх громадян України. Він наголосив, що ключовим ризиком для економічного зростання вважають відтермінування укладення нової програми співпраці з МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?