НБУ пояснив, чому сталася дефляція в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ пояснив, чому сталася дефляція в Україні

НБУ пояснив, чому сталася дефляція в Україні
Джерело:  online.ua

Національний банк України офіційно прокоментував безперервну дефляцію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу установи.

Рівень цін опустився на 0,3% за серпень 2019 року. Причинами для цього стало падіння цін на газ у світі, а також ціни на пальне в Україні.

Показник інфляції протягом вказаного місяця зменшився до 8,8%. Це говорить про те, що ціни у порівнянні з серпнем-2018 збільшилися на 8,8%. Уповільнену інфляцію зумовили повільно зростаючі тарифи. Йдеться про ціну газу для населення.

Слід зазначити, що продукти харчування на території України подорожчали. Зокрема, ціни на сирну продукцію або їжу з високим ступенем обробки зросли близько на 8,9%.

"Це зумовлено скороченням поголів’я та посиленням зовнішнього попиту. Також уповільнилося здешевлення яєць. Крім того, прискорилося зростання цін на картоплю через нижчий урожай цієї культури", - підкреслили фахівці НБУ.

Державна служба статистики наразі проінформувала, що ціни впали на 0,3%.

Як повідомив ONLINE.UA, українські спеціалісти зафіксували зниження цін на території держави вже протягом трьох місяців поспіль. Зміни торкнулися продуктів харчування, одягу, комунальних тарифів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?