НБУ роз’яснив, що робити з дрібними монетами з 1 жовтня
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ роз’яснив, що робити з дрібними монетами з 1 жовтня

НБУ роз’яснив, що робити з дрібними монетами з 1 жовтня
Джерело:  ЛІГА.net

Національний банк України з 1 жовтня 2019 року припиняє обіг монет 1, 2 і 5 копійок. Згідно постанови № 82 від 20 червня, ці монети перестають бути платіжним засобом в Україні. Монета 25 копійок виводитиметься з обігу поступово та поки залишається платіжним засобом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга ».

Впродовж трьох наступних років громадяни зможуть обміняти монети 1, 2 та 5 копійок на монети і банкноти інших номіналів без обмежень та безкоштовно. Водночас, тут треба зважити на те, що обмін буде здійснюватися за наступних умов:

  • Протягом першого року (до 30 вересня 2020 року) монети повинні приймати на обмін в усіх відділеннях усіх українських банках.

  • Протягом трьох років з дати вилучення (до 30 вересня 2022 року) – в Національному банку і уповноважених банках (Ощадбанк, Приватбанк, Райффайзен Банк Аваль).

При наявності у підприємців монет номіналом 1, 2 і 5 копійок вони матимуть можливість здати їх для зарахування на свої банківські рахунки до 18 жовтня 2019 року.

Варто зазначити, що Нацбанк планує до кінця поточного року ввести в обіг монету номіналом в 5 гривень, а у 2020 році – монету номіналом в 10 гривень. При цьому випуск банкнот номіналом 1 і 2 гривень буде припинено. Їх поступово виводитимуть з обігу та замінюватимуть на монети.

Нагадаємо, що Нацбанк анонсував, що 25 жовтня в Україні з’явиться банкнота номіналом 1000 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?