НБУ випустив пам’ятну монету "Воєнна розвідка України"
Категорія
Україна
Дата публікації

НБУ випустив пам’ятну монету "Воєнна розвідка України"

НБУ випустив пам’ятну монету "Воєнна розвідка України"
Джерело:  online.ua

Нацбанк України випустив пам’ятну монету Воєнна розвідка України у переддень професійного свята співробітників спецслужби.

Джерело: ГУР

Нацбанк України викарбував пам’ятну монету до Дня ГУР

Національний банк України ввів у обіг пам’ятну монету "Воєнна розвідка України" в переддень професійного свята співробітників спецслужби.

Присвячену воїнам-розвідникам монету презентували Голова Національного банку України Андрій Пишний та начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов.

Успіхи та здобутки розвідників зазвичай не є загальновідомими, але прийде час і український народ обов’язково дізнається невідомі імена сучасних Героїв. Ми не можемо зараз подякувати усім розвідникам поіменно, але можемо вшанувати честь Воєнної розвідки. Ця монета – присвята справжній непереможності та силі духу наших Героїв, – сказав Андрій Пишний.

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов висловив вдячність за добрі слова та відзначення ролі українських розвідників у визвольній війні.

Сьогодні ми маємо здатність абсолютно в будь-якій точці досягати противника. Кара неминуча. Ми нищили ворога, нищимо і будемо нищити надалі. Ні на мить не зупиняємось на досягнутому, рухаємось вперед. Наша мета ― вільна, незалежна, соборна Україна, – наголосив Кирило Буданов.

Під час заходу начальник ГУР МО України та Голова НБУ підписали перші пам’ятні набори, які будуть розіграні з благодійною метою.

Фото: t.me/DIUkraine

За словами Кирила Буданова, унікальна монета стане хорошим пам'ятним знаком про звитяжну боротьбу воєнних розвідників проти окупантів.

Що відомо про нову пам'ятну монету

Монета "Воєнна розвідка України" має номінал 5 гривень. Тираж – до 75 000 штук. Придбати її можна в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку вже з 6 вересня.

Загалом таким чином буде реалізовано 10 тисяч пам’ятних монет, усі вони будуть доступні з першого дня продажу.

Крім того, монети будуть поступово реалізовуватися і банками-дистриб'юторами ("Укргазбанк", "Радабанк", "Таскомбанк", "ПриватБанк") в міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?