НБУ зробив термінове оголошення
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ зробив термінове оголошення

НБУ зробив термінове оголошення
Джерело:  online.ua

НБУ спростив процедуру ідентифікації та верифікації українців в банках. Тепер відкрити рахунок українці зможуть по ID- паспорту через застосунок "Дія". У НБУ пояснили, що скористатися цією послугою зможуть всі українці і покроково розповіли, як це можна зробити. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу регулятора.

"Відтепер громадянам при дистанційному відкритті рахунку в банку не потрібно фізично пред'являти ID-карту або біометричний закордонний паспорт, якщо вони мають цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт в мобільному застосунку "Дія". Верифікуватися для отримання цифрового паспорта або закордонного цифрового паспорта можна за допомогою Системи BankID НБУ", - пояснили в НБУ.

Регулятор нагадав, що цифровий паспорт є аналогом паперових документів в мобільному застосунку "Дія". У цифровому паспорті відображається інформація, яку містить ID-карта або біометричний закордонний паспорт громадянина України.

Як відкрити рахунок в банку по цифровому паспорту - покрокова інструкція:

  • спочатку банк запропонує потенційному клієнту ідентифікуватися в "Операції" через Систему BankID НБУ;

  • після вдалої ідентифікації у клієнта відображаються цифрові документи, згідно з даними, що містяться в державних реєстрах;

  • через захищені канали банк отримає дані клієнта і додатково здійснить його фотофіксацію методом розпізнавання реальності особи;

  • після цього клієнт зможе користуватися послугами банку.

Важливо відзначити, що новий механізм процедури ідентифікації та верифікації українців в банках НБУ затвердив в постанові, яка набула чинності з 3 жовтня. Даним документом зобов'язали банки використовувати новий спосіб верифікації клієнтів при проведенні фінмоніторингу в рамках закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення ".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НБУ виводить з обігу монети номіналом 25 копійок і банкноти, які ввели до 2003 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?