НБУ звернувся до українців з важливим попередженням - що варто знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ звернувся до українців з важливим попередженням - що варто знати

НБУ звернувся до українців з важливим попередженням - що варто знати
Джерело:  online.ua

Національний банк виступив із важливим нагадуванням для українців. Вже незабаром вийдуть з обігу монети номіналом 25 копійок — разом з банкнотами, які ввели до 2003 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на НБУ.

За офіційними даними, вже з жовтня їх не прийматимуть ані в магазинах, ані в закладах для оплати послуг чи товарів.

"Ми продовжуємо наводити лад у готівковому обігу та приводити його до світових стандартів, – розповів Олексій Шабан. – Головна мета наших рішень – спростити готівкові розрахунки та підвищити їхню зручність для користувачів. Також ми дбаємо про економічну доцільність та підвищення якості готівки в обігу", - пояснив заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Усі схвалені рішення стали результатом стали частиною оптимізаційної політики банку.

"У результаті банкнотно-монетний ряд гривні скоротиться із 17 номіналів до 12. Усього в ньому залишиться 6 номіналів монет та 6 номіналів банкнот, що відповідає міжнародній практиці. Він стане впорядкованим та зручним", - наголосив посадовець.

Усі магазинам, ресторанам, закладам сфери побуту необхідно до 16 жовтня здати усі виведенні номінали та старі банкноти до кас банків України.

В НБУ додали, вилучення 25 копійок спростить готівкові розрахунки та не вплине негативно на інфляцію.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді нагадують українцям про те, що вже з 1 вересня поточного року в нашій країні підвищать мінімальну заробітну плату до 5 тисяч гривень.

Очільник Комітету парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев переконує, що це не матиме негативного впливу на економіку Україну. Проте, за його словами, питання підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисяч гривень ще відкрите

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?