Не адаптувалася: в МЗС назвали головну проблему РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Не адаптувалася: в МЗС назвали головну проблему РФ

Не адаптувалася: в МЗС назвали головну проблему РФ

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко вважає, що Кремль не змінює позицію на переговорах з Україною попри зміну умов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами дипломата, російська сторона навпаки тисне на Київ, щоб позицію змінював він. Окрім того, в РФ не розуміють концепцію "червоних ліній", яка існує в Україні, та зберігають те ж саме відношення, що було й 5 років тому.

"На сьогоднішній момент не спостерігається змін. Ми всі сподівалися, що російська сторона зрозуміє цивілізований тиск, до якого вдалися наші партнери – санкційний. Однак, очевидно, Москва поки демонструє, що політичних змін вона не очікує. Тобто, не готова до цих змін. Це стосується, як ви бачите, заяви про те, що Росія, як і Франція, і Німеччина, є лише стороною, яка намагається допомогти в розв’язанні "громадянської війни" і таке інше. Уся ця стара риторика..." - пояснив Пристайко.

Він додав, що українська сторона сподівалася на певне розуміння. Це пов'язане зі зміною ситуації у країні, яка вже, здавалося б, не дозволяє використовувати штампи про "фашистів" та "нацистів". Втім, у Кремлі не адаптовуються до нових реалій.

"Вона (влада РФ - ONLINE.UA), напевно, розраховує, що все ще є місце тому, щоб Україна змінила позиції. Та ті "червоні лінії", про які ви запитали, зберегли для обох сторін певні більш-менш попередні позиції", - додав міністр.

Нагадаємо, перша за останні 3 роки зустріч лідерів "нормандського формату" відбулася у Парижі 9 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно В адим Пристайко розповів, що вже 20 чи 21 грудня буде оголошено про підготовку нового режиму припинення вогню на Донбасі. Це рішення стане перевіркою щодо майбутнього врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?