Не бачать далі свого носа: українські політики отримали відповідь на "розкішні" декларації
Категорія
Політика
Дата публікації

Не бачать далі свого носа: українські політики отримали відповідь на "розкішні" декларації

Не бачать далі свого носа: українські політики отримали відповідь на "розкішні" декларації
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда вважає, що предмети розкоші і астрономічні суми, які депутати і чиновники представили в своїх електронних деклараціях, свідчать про незрілість українських політиків.
Про це він написав у своїй статті для ONLINE.UA.
"Ті, хто називає себе "політичною елітою", не здатні бачити далі власного носа. В іншому випадку вони б і придумали більш правдоподібні версії появи власних накопичень, і не намагалися б з наполегливістю, гідною кращого застосування, торпедувати процес електронного декларування. На жаль, політичний клас досі перебуває в повній впевненості, що він розумніший і кращий за своїх співгромадян-виборців. Інакше важко пояснити, чому деякі політики є, виходячи з їхніх декларацій, спадкоємцями мільярдерів, хоча на перевірку у них зовсім інші родоводи", - пише експерт.
За його словами, декларації політиків пояснюють кризу української банківської системи.
"Астрономічні суми готівкою, які задекларували багато парламентаріїв і співробітники виконавчої влади - діагноз і стану банківської системи України та інвестиційного клімату в нашій країні", - зазначає Магда.
"Дійсно, закон не зобов'язує тримати накопичення в фінансових установах, проте є і фактор моральної відповідальності. Що характерно - вже добрих два роки, як змінити ситуацію були покликані ті, хто називає себе представниками "партій Майдану". Однак процес накопичення власних багатств став куди більш захоплюючим і перспективним, ніж зміни в країні. Це свідчить про незрілість багатьох, небезпечно багатьох для країни українських політиків", - додає експерт.
Більше читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA: Влада України не зрозуміла головного: про розкіш і мільйони в e-деклараціях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?