Не буде ніякого рішення - Зеленський зробив важливе зізнання про відносини з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Не буде ніякого рішення - Зеленський зробив важливе зізнання про відносини з Путіним

Не буде ніякого рішення - Зеленський зробив важливе зізнання про відносини з Путіним
Джерело:  online.ua

Єдина зустріч президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна відбулася восени 2019 року в Парижі в рамках нормандського саміту щодо Донбасу. Останній раз вони розмовляли по телефону в лютому 2020 року. Але після цього переговори сповільнилися - зустріч в нормандському форматі, запланована на попередньому саміті на весну 2020 року, так і не відбулася, тому що домовленості, які були досягнуті на попередніх переговорах, так і не реалізовані. Єдине, чого вдалося домогтися, взаємного звільнення утримуваних осіб, хоча принцип обміну "всіх на всіх" так і не застосували. Але український лідер вірить, що шлях до великої перемоги лежить через маленькі перемоги. Зеленський переконаний, що у нього є час, щоб повернути всі окуповані Росією українські землі і домогтися миру на Донбасі, придушивши жорстку російську агресію. Хоча він визнає, що прагнення на примирення з путінською Росією вимагають від нього вкрай важких і каверзних зусиль. Таке визнання Зеленський зробив в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail, повідомляє ONLINE.UA.

Зеленський твердо заявив, що прагне до миру з Росією, але без допомоги міжнародних партнерів Україна не зможе впевнено триматися в переговорах з Путіним. Український глава зазначив, що зараз переговорний процес практично повністю заблокований пандемією коронавіруса, але результатом попередніх домовленостей були маленькі перемоги. Під ними президент мав на увазі обмін полоненими.

"У мене немає часу вибирати, чи довіряти Володимиру Путіну, або не довіряти йому. Можливо, це ще не велика перемога, але навіть маленькі перемоги роблять велику перемогу можливою", - пояснив свою позицію Зеленський.

Великою перемогою він вважає "повернення всіх наших викрадених земель". Але президент твердо вірить, що для досягнення цієї мети у нього є час.

Зеленський при цьому не приховує, що Україні в пошуку миру з РФ, що є "найскладнішим і заплутаним" завданням, потрібні її міжнародні союзники. Він закликав їх не допустити повернення Росії в G7 поки не буде відновлена територіальна цілісність України.

"Джастін Трюдо заявив 1 червня, що у Росії немає шансів повернутися в G7 до повного відновлення територіальної цілісності України, і ми вдячні за цю підтримку. І я повинен сказати, що не буде ніякого рішення, якщо світ не чинитиме тиску на РФ в цьому питанні ", - зазначив Зеленський.

Говорячи про відносини України і США, Зеленський зазначив, що хоче досягти прозорості в політиці між країнами, а в цілому - стерти на міжнародній арені образ України як "країни скандалу".

Важливо додати, що недавно глава ОП Андрій Єрмак анонсував, що нормандські переговори, цілком ймовірно, відбудуться у 2020 році в Німеччині. Таокж представник президента країни заявив, що дуже сподівається на прогрес у справі врегулювання конфлікту на Сході України. Крім того, глава ОП нагадав міжнародній спільноті, що йому в координації з Дмитром Козаком вдалося провести обмін полоненими. Він поскаржився, що часто це складний діалог, проте він все одно триває.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін вразив резонансною заявою про Україну. Президент Росії вважає, що ніякого конфлікту немає, просто виникли розбіжності між Москвою і Києвом. При цьому він упевнений, що візит представників української влади в Москву рано чи пізно відбудеться і це тільки питання часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?