Не буде цього: Кабмін дав важливу обіцянку усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Не буде цього: Кабмін дав важливу обіцянку усім українцям

Не буде цього: Кабмін дав важливу обіцянку усім українцям
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль вирішив заспокоїти українських громадян - він офіційно заявив, що в новій програмі співпраці з Міжнародним валютним фондом немає вимог щодо підвищення тарифів, тому хвилюватися не варто. Окрім того, глава уряду звернув увагу на те, що у наступному опалювальному сезоні комунальні платежі можуть зменшитися через зниження цін на газ. За його словами, є прописані дорожні карти тих кроків, які потрібні Україні - антикорупційні речі, зважена грошова бюджетна політика. Про це Денис Шмигаль заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Щодо якихось змін цін і тарифів - це теж не прописано. Воно і не може бути прописано, це внутрішня справа України", - заявив очільник КМУ.

Окрім того, Денис Шмигаль звернув увагу українців на те, що в нашій країні ціни на електрику, газ і опалення ринкові - і це не потрібно забувати.

"У тарифах на опалення все ще ціна на газ закладена, наприклад, 6500 гривень. За фактом, ринкова ціна газу сьогодні становить 3200, і не видно перспектив її значного зростання. Чому українці в наступному опалювальному сезоні повинні переплачувати за опалення, якщо в тарифах закладено 6500 за газ? Тут виникає питання в тому, щоб ми ставили справедливу ціну. Якщо ціна падає, то вона повинна падати і для населення, в тому числі і в тарифі на опалення", - підкреслив Денис Шмигаль.

Що важливо розуміти, з ідентичною заявою нещодавно виступив очільник Мінфіну Сергій Марченко. Він підкреслив, що збільшення тарифів для населення у меморандумі з МВФ не передбачається, тому українцям не потрібно хвилюватися. Про це представник уряду повідомив під час години запитань до Кабміну 5 червня.

Варто нагадати, в ніч на 10 червня Міжнародний валютний фонд затвердив кредитну програму для України на 5 млрд доларів. Наразі відомо, що новий меморандум про співпрацю ще не опублікований.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Мінфіну Сергій Марченко нарешті пояснив, чому Міжнародний валютний фонд відмовив Україні в трирічній програмі - усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?