Не будемо жити в надії - ВООЗ шокувала заявою про коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Не будемо жити в надії - ВООЗ шокувала заявою про коронавірус

Не будемо жити в надії - ВООЗ шокувала заявою про коронавірус
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я стверджують, що не можна наразі розраховувати на колективний імунітет в боротьбі проти коронавірусу COVID-19. Станом на серпень він не поширився настільки, щоб стати стримувальним фактором. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву організації.

За словами Майкла Райана — директора програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я, наразі запорукою успішного подолання пандемії залишаються заходи з обмеження, які ввели у світі.

Представник ВООЗ буквально назвав колективний імунітет, про важливість якого донедавна говорили вчені. недостатньо надійною ідеєю.

"Глобальне населення ще далеко не досягло того рівня імунітету, який дозволяє зупинити дане захворювання. Ми не будемо жити в надії, що колективний імунітет стане нашим порятунком. Зараз це не рішення", - пояснив Райан.

Нагадаємо, вважалося, що мільйони людей отримуватимуть імунітет під час розвитку пандемії, тож інфекція ставатиме все більше безсилою. Утім, протягом останніх тижнів кількість нових випадків COVID-19 невпинно зростає.

Експерти також вважають, допомогти в перемозі над вірусом можуть ефективні ліки й вакцина.

Станом на 19 серпня по всій планеті встановили понад 22 мільйони інфікованих. Кількість смертей наближається до 800 тисяч.

Безпосередньо в Україні виявили 96 403 випадки, попередня доба принесла новий антирекорд — одразу 1 967 хворих.

Як повідомляв ONLINE.UA, вірусолог Джонатан Латем і біолог Еллісон Вілсон після дослідження висунули сенсаційний висновок — виявляється, нова коронавірусна інфекція з’явилася ще у 2012 році, а не у 2019 році, як вважалося раніше, і вже тоді адаптувалася до людського організму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?