Не буду розмовляти: Ердоган висунув Трампу жорстку вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Не буду розмовляти: Ердоган висунув Трампу жорстку вимогу

Не буду розмовляти: Ердоган висунув Трампу жорстку вимогу

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не буде говорити про військову операції в САР з американською делегацією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, він готовий до зустрічі лише з колегою - Дональдом Трампом.

"Я не збираюся з ними розмовляти. Вони будуть розмовляти зі своїми колегами. Коли Трамп приїде сюди, я буду говорити", - підкреслив Ердоган.

Нагадаємо, до Туреччини Вашингтон планує відправити делегацію з топ-посадовців для врегулювання ситуації в Сирії. Її очільником мав би стати віцепрезидент Сполучених Штатів Майкл Пенс.

Також до складу цієї групи повинні війти голова Держдепу Майкл Помпео, радник Трампа з питань національної безпеки Роберт О'Браєн, а також Джеймс Джеффрі - спецпредставник з питань САР.

Як повідомляв ONLINE.UA, Реджеп Ердоган напередодні виступив з гучною заявою про неможливість зупинити наступ турецьких військ на курдську територію у Сирії. Припинення військової операції можливо лише за капітуляції місцевих угрупувань - YPG - та їхнього виходу з так званої "безпечної зони" на півночі республіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?