Не було такого - Шмигаль нарешті відреагував на гучні звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

Не було такого - Шмигаль нарешті відреагував на гучні звинувачення

Не було такого - Шмигаль нарешті відреагував на гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

13 траня глава Кабміну Денис Шмигаль відреагував на новий гучний скандал - він категорично заперечив звинувачення у лобізмі інтересів власника ДТЕК Ріната Ахметова в енергетичній галузі, а також наголосив, що позапланових відключень АЕС немає. Народний обранець Тарас Батенко поцікавився у глави уряду, чи відбувалася у минулому році неформальна зустріч Шмигаля разом з депутатами енергетичного комітету з менеджментом ДТЕК , а також звинуватив його у "неприхованому" лобізмі бізнесу Рината Ахметова, який має активи у галузі "зеленої енергетики". Все це відбулося під час годину уряду у парламенті, передає ONLINE.UA.

"Це брехня. Таких зустрічей не було і не могло бути. Брехня про лобізм. Ви бачили вчора підтримку енергетичним комітетом заходів розроблених антикризовим штабом, куди входять усі представники енергосфери України. Є статус виконання антикриз заходів. Є динаміка цін і просідання у енергетиці. Перше - у нас є просідання у гідроенергетиці через посушливу зиму і весну, коли не вистачає води", - заявив очільник Кабміну.

Денис Шмигаль наголосив, що загальне споживання енергії впали на 9%, однак втрати атомної енергетики мінімальні. За його словами, атомна енергетика сьогодні повністю заповнює той об’єм потужності, який може заповнити на базовій основі. Окрім того, додалися 6 мегават потужності відновлюваних джерел енергії.

"Ми ведемо перемовини із власниками ВДЕ енергетики, про зниження тарифу електроенергії. Зниження загального споживання відбулось на 9%. Ми зробили все таким чином, що втрати "Енергоатому" є мінімальними. Жодних відключень блоків, які не є плановими, не відбувається. Блоки, що виводяться в ремонти, роблять це за посунутою програмою з осені на весну. Інших відключень і загрози работи АЕС немає", - зазначив Денис Шмигаль.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 13 травня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль нарешті пояснив, коли відбудеться остаточне скасування карантинних обмежень - усі важливі деталі можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?