Не для бідних - у ВООЗ зробили застереження щодо вакцин проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Не для бідних - у ВООЗ зробили застереження щодо вакцин проти COVID-19

Не для бідних - у ВООЗ зробили застереження щодо вакцин проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я відзначила серйозний прогрес фахівців у розробці вакцини проти коронавірусу COVID-19. Водночас її поширення не слід чекати незабаром. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами Майкла Раяна — директора програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я, одночасну кілька препаратів знаходяться на стадії клінічних випробувань. Жоден з них ще не став приводом для питань з точку зору безпеки.

"В реальності, настане перша половина наступного року, перш ніж людей почнуть робити щеплення", - спрогнозував Раян терміни розробки вакцини.

Директор підрозділу організації наголосив, наразі триває масштабна робота зі збільшення виробництва препаратів.

"Вакцини від коронавірусу не для багатих, не для бідних — вони для всіх", - додав Раян.

Слід зауважити, розробку вакцини почали одразу у кількох розвинених країнах ще на початку пандемії коронавірусу COVID-19. Ще взимку фахівці прогнозували, ймовірність завершення таких проєктів до 2021 року є низькою. Також часу потребує поширення медикаментів у світі.

Станом на 23 липня у світі зареєстрували вже понад 15,2 мільйона діагнозів COVID-19. Кількість смертей від інфекції сягнула 623 тисяч.

Безпосередньо в Україні станом на ранок згаданого дня встановили вже 61 851 хворого від початку епідемії. За попередню добу кількість збільшилася на 856 випадків.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 серпня адаптивний карантин в Україні дозволятиме посилювати чи послаблювати карантин в окремих містах і районах областей, якщо через саме в них найгірша ситуація з коронавірусом. Про це нагадали у МОЗ після того, як 22 липня під час засідання Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?