Не довіряють: США обмежили обмін даними з Австрією через Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Не довіряють: США обмежили обмін даними з Австрією через Путіна

Не довіряють: США обмежили обмін даними з Австрією через Путіна
Джерело:  online.ua

Влада США прийняла рішення обмежити обмін деякою чутливою інформацією з МВС Австрії через проросійську позицію "Австрійської партії свободи" (FPO), членом якої є глава відомства Герберт Кікль, передає ONLINE.UA з посиланням на стратегію розвитку відносин "Integrated Country Strategy", яку опублікував Держдеп.

"Керівництво Міністерства внутрішніх справ від правопопулістської "Партії свободи" створює перед нами як можливості, так і виклики. МВС визнає якість та результативність наших можливостей у підтримці зусиль Австрії в боротьбі з тероризмом, протидії кіберзлочинності та міжнародній злочинності. У той же час проросійська позиція "Партії свободи" примушує нас брати паузу в тому, що стосується обміну чутливою інформацією певного роду", - повідомили у Держдепі.

Окрім того, Вашингтон обіцяє нарощувати загальний двосторонній обмін інформацією з Австрією, "моніторячи при цьому протоколи обміну інформації Австрії".

 Варто зазначити, що ультраправа "Австрійська партія свободи" з грудня 2017 року є членом коаліційного уряду в Австрії. У грудні 2016 року партія підписала 5-річний контракт про співпрацю з путінською "Єдиною Росією".

До слова, чимало провідних австрійських політиків товаришують з очільником Кремля.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС Австрії  Карін Кнайсль, на весіллі якої недавно танцював Путін, скасувала запланований на початок грудня візит до Росії,  але при цьому висловила надію на те, що справа про шпигунство не вплине на двосторонні відносини Росії і Австрії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?