Не дозволимо відкупитись: Кулеба попередив Іран про жорстку позицію України
Категорія
Політика
Дата публікації

Не дозволимо відкупитись: Кулеба попередив Іран про жорстку позицію України

Не дозволимо відкупитись: Кулеба попередив Іран про жорстку позицію України
Джерело:  День

В українському Міністерстві закордонних справ звернули увагу на жорстку позицію Ірану в переговорах щодо авіакатастрофи МАУ. Міністр Дмитро Кулеба водночас зауважив, що Київ також міцно тримає власні вимоги. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "День".

За словами дипломата, українська сторона добивається свого попори позицію іншого переговорника.

"Іран жорсткий переговірник, а й Україна жорсткий переговірник. Ми не дозволимо легко відкупитись і уникнути справедливості в цій історії. Якби ми не були жорстким переговірником, то Іран, можливо, вже чогось досягнув", - зауважив Кулеба.

Він додав, шлях до справедливості може зайняти час, однак вона все одно неминуча.

"В нас є партнерство постраждалих країн. Ми виступаємо від їхнього імені і зі спільною позицією, яка має координуватись. Але ми все зробимо для того, щоб справедливість була неминучою", - підкреслив міністр.

Водночас він резюмував, що Україна може поглибити торгово-економічну співпрацю з Іраном. Це можливо винятково після вичерпання суперечки через авіатрощу літака МАУ та з урахуванням усіх аспектів міжнародної безпеки.

Нагадаємо, жертвами авіакатастрофи на початку січня 2020 року стали 176 осіб, з яких українців було 11.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Київ не отримав від Тегерану обіцяний технічний звіт стосовно авіатрощі пасажирського літака МАУ. Нещодавно медіа поширили заяви іранської сторони про передачу відповідних документів.

За словами заступника міністра закордонних справ Євгена Єніна, йдеться про надання звіту до кінця року. Інформація про отримання звіту, який готувався із залученням українських експертів, стала непорозуміннями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?