Не гарантуємо безпеку: Росія почала погрожувати Туреччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Не гарантуємо безпеку: Росія почала погрожувати Туреччині

Не гарантуємо безпеку: Росія почала погрожувати Туреччині
Джерело:  online.ua

Командування російської групи військ в Сирії натякнуло, що не може забезпечити недоторканість турецької авіації в регіоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

За словами контрадмірал Олега Журавльова, який очолює Центр примирення ворогуючих сторін в Сирії, режим Башара Асада був вимушений закрити повітря над Ідлібом.

"У цих умовах командування російського угрупування військ не може гарантувати безпеку польотів турецької авіації в небі Сирії", - зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно у міністерстві оборони Туреччини заявили про ураження двох військових літаків сирійської армії. Останні спробували збити турецьких колег.

З неділі, 1 березня, міністр оборони Анкари Хулусі Акар оголосив про початок операції "Весняний щит" в провінції Ідліб. Це — не перша турецька операція в САР. Її попередником стала "Щит Євфрата", під час якої війська зайняли прикордонну зону на півночі країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, Рада Євросоюзу спланувала проведення екстреного засідання через події в Сирії. Представники об'єднання наголосили, що бойові зіткнення поміж учасниками війни несуть загрозу у глобальному масштабі. Перш за все, це провокує появу нових біженців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?