Не хочуть миру - у Зеленського розкрили шокуючий план Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Не хочуть миру - у Зеленського розкрили шокуючий план Путіна

Не хочуть миру - у Зеленського розкрили шокуючий план Путіна
Джерело:  ЛІГА.net

Російська сторона не зацікавлена у найскорішому врегулюванні ситуації на Донбасі, вважає Леонід Кравчук — керівник української делегації в Тристоронній контактній групі. Такі наміри демонструє поведінка представників Кремля в Мінську. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Liga.net.

За словами першого президента, головний намір Москви — підтримка сьогоденного стану кризи для його подальшого використання.

"Вони хочуть залишити ситуацію в такому стані, в якому вона є, щоб тиснути на Україну. Тиснути різними способами. Якби вони дійсно хотіли світу — я думаю, можна було б домовитися. Ми готові. Ми показуємо, що йдемо на поступки, дискусії, обговорення. Ми шукаємо шляхи вирішення", - пояснив Кравчук.

Дипломат нагадав, агресор вимагає внесення правок до постанови Верховної Ради про місцеві вибори, щоб прибрати з документа згадку про неможливість голосування в ОРДЛО. Він вважає, насправді кілька слів у парламентському рішенні не можуть стати перешкодою для переговорів — а розвивати їх Кремль не хоче до внесення правок.

Кравчук назвав поточну ситуацію на рівні ТКГ "цікавою".

"Є питання, які вирішуються, а є ті, які свідомо не вирішуються. Свідомо, а не тому, що їх не можна вирішити. Є систематичні спроби блокувати всі питання, які виносяться на обговорення. Тобто спочатку ми їх обговорюємо, приймаємо рішення, все як годиться. А потім та сторона — і Росія, і ОРДЛО, — кажуть, що можна їх вирішувати за однієї умови — якщо Верховна Рада скасує постанову про місцеві вибори, яке не передбачає вибори в ОРДЛО", - додав керівник української делегації.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні відбулося чергове засідання ТКГ де російська делегація влаштувала черговий скандал. Представники Кремля знову намагалися висувати офіційному Києву ультиматум щодо виборів в ОРДЛО, однак українські дипломати дали відсіч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?