У Зеленського довели до істеричного припадку команду Путіна - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського довели до істеричного припадку команду Путіна - що сталося

У Зеленського довели до істеричного припадку команду Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

Напередодні відбулося чергове засідання ТКГ по Донбасу, на якій команда російського президента Володимира Путіна влаштувала черговий скандал. Представники Кремля знову намагалися висувати офіційному Києву ультиматум щодо виборів в ОРДЛО, в результаті чого діяльність гуманітарної та політичної підгруп на засіданні була заблокована. При чому свої вимоги Росія висуває шляхом шантажу, відмовляючись проводити обмін полоненими поки Київ не поступиться. На цей нахабний шантаж представники команди українського лідера Володимира Зеленського жорстко поставили Кремль на місце. Глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук "довів до припадку" російського колегу Бориса Гризлова, який від злості навіть від відеозв'язку відключався. Про що ж все таки вдалося домовитися Україні і Росії, повідомила пресслужба президента України, передає ONLINE.UA.

"У ТКГ сьогодні без особливих змін. Росіяни і їх представники більш-менш адекватно спілкуються тільки в підгрупі з безпеки - там вдається узгоджувати окремі дії по відкриттю нових КПВВ в Луганській області. Робота гуманітарної та політичної підгруп повністю заблоковані. Там російська сторона взагалі відмовляється щось обговорювати до тих пір, поки український парламент не скасує свою постанову про проведення чергових місцевих виборів. Шантажує найважливішим - обміном полонених. Відмовляються навіть погоджувати списки", - повідомив представник Донецької області в ТКГ Денис Казанський.

В Офісі президента наголосили, що Кравчук закликав учасників консультацій не прив'язувати реалізацію досягнутих на попередньому засіданні ТКГ домовленостей по ділянкам розмінування і ділянкам розведення сил і засобів до розгляду Верховною Радою його звернення про відповідність постанови про призначення місцевих виборів до Мінських домовленостей. Він пояснив представникам Кремля, що розгляд відповідного питання українським парламентом передбачає ряд процедур, виконання яких вимагає часу. Тим самим Кравчук жорстко поставив на місце Кремль за спроби російської делегації давати оцінку діяльності Верховної Ради, уряду і Президента України.

"ТКГ не правомочні оцінювати діяльність будь-якого уряду. Це не є компетенцією ТКГ", - нагадав росіянам Кравчук.

Учасники української делегації в ТКГ в свою чергу зазначили, що не очікували такого рівня емоційності з боку представників російської дипломатії. Особливо ситуація загострилася після того, як Гризлов кілька разів в черговий раз заявив, що Росія є посередником на переговорах по Донбасу.

"Леоніда Кравчука сьогодні було прямо не впізнати - повна протилежність тому образу, який ми спостерігаємо в публічному спілкуванні. З Гризловим він спілкувався досить жорстко, і в підсумку довів російського представника до припадку. Ніколи раніше не бачив Гризлова в такому стані - той від злості навіть від відеозв'язку відключався ", - зазначив Казанський, коментуючи підсумки переговорів.

За результатами переговорів і сам Кравчук визнав, що засідання було напруженим.

"Гризлов опустився до того, що перебивав, підвищував голос, кричав щось. Вони протестували, але я сказав, що ми не будемо з ними радитися щодо того, кому з нас виступати, а кому - ні. Було внутрішнє напруження. На зустрічі розглядалося чотири питання, прийняті певні рішення", - розповів Кравчук за підсумками засідання ТКГ.

В ОП уточнили, що незважаючи на скандал, влаштований командою Путіна на засіданні, ТКГ вдалося досягти низки домовленостей. Зокрема, було погоджено рамкове рішення про протимінну діяльність, яке стане основою для проведення робіт з гуманітарного розмінування в майбутньому. Крім того, в ТКГ були принципово узгоджені чотири наступні ділянки розведення сил і засобів. Наступне засідання Тристоронньої контактної групи заплановано на 16 вересня.

Як відомо, на попередньому засіданні ТКГ по Донбасу глава делегації Леонід Кравчук вирішив піти на поступки Кремлю, який вимагає проведення місцевих виборів в ОРДЛО. Він уже подав відповідну пропозицію до Верховної Ради, де повинні прийняти рішення про зміну постанови про проведення місцевих виборів в Україні, запланованих на 25 жовтня. Але в Кремлі вимагають, щоб ці зміни були внесені до постанови негайно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики так званої "ДНР" поставили новий ультиматум Україні. Вони вже 3 вересня загрожують знищити все зміцнення українських захисників на передовій, обладнані після оголошення перемир'я на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?