Не існує мирного плану. Посланець Папи Римського виступив із заявою після візиту до РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Не існує мирного плану. Посланець Папи Римського виступив із заявою після візиту до РФ

Не існує мирного плану. Посланець Папи Римського виступив із заявою після візиту до РФ
Джерело:  online.ua

Спеціальний представник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі виступив із неочікуваною заявою після відвідин Москви 2 липня. За його словами, офіційний Ватикан немає жодного мирного плану щодо війни в Україні. Окрім того, Дзуппі почав стверджувати, що його місія була зосереджена на гуманітарних питаннях.

Джерело: Reuters

Посланець Папи Римського здивував зізнанням після візиту у Росії

Не існує мирного плану, не існує посередництва… Існує велике прагнення, щоб насильство припинилося і щоб людське життя можна було зберегти, починаючи з захисту найменших, - заявив представник понтифіка.

За словами Дзуппі, під час візиту Росії він сконцентрувався на обговоренні гуманітарних питань, а про конкретний мирний план, мовляв, взагалі не йшлося.

Що важливо розуміти, представник Папи Римського Франциска провів зустріч з одним з радників російського диктатора Юрієм Ушаковим, а також скандальним очільником Російської православної церкви патріархом Кирилом.

Не можна також не згадати про те, що в червні він також відвідав Київ й провів перемовини з українським лідером Володимиром Зеленський.

Як запевняє Маттео Дзуппі, всі зустрічі він вважає важливими, особливо в гуманітарних аспектах.

Також представник понтифіка додав, що незабаром матиме зустріч з Папою Франциском, щоб обговорити результати його візитів до України та РФ.

Що відомо про миротворчу місію Ватикану

Місяць тому Папа Римський Франциск офіційно закликав очільника італійського єпископату кардинала Маттео Дзуппі створити миротворчу місію для війни в Україні.

Уже 6 червня український лідер Володимир Зеленський прийняв Маттео Дзуппі в Києві.

Декілька днів тому представник понтифіка приїхав до Москви.

Що важливо розуміти, він також мав зустріч із дитячим омбудсменом РФ Марією Львовою-Бєловою, яку звинувачують у примусовій депортації українських дітей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?