Чому насправді Папа Римський виправдовує РФ — пояснення історика
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому насправді Папа Римський виправдовує РФ — пояснення історика

Чому насправді Папа Римський виправдовує РФ — пояснення історика
Джерело:  online.ua

Більшість українців були шоковані та розлючені через публічні заяви Папи Римського Францискка щодо російсько-української війни. За словами історика, кандидата політичних наук Андрія Ковальова, все це легко пояснити особливостями біографії понтифіка.

Джерело: "24 Канал"

Що важливо знати про політичні уподобання Папи Римського

Український історик звертає увагу на те, що Франциск родом з Південної Америки. Раніше він захоплювався комуністичними ідеями й загалом усім радянським.

Не можна також не згадати про те, що попередній Папа Бенедикт XVI був зречений через минуле, бо він був гітлер'югендом, а також служив у німецькому флоті на війні.

Чи не хоче Франциск покаятися за своє комуністичне минуле? Очевидно, що через це в Папи Римського сформований проросійський світогляд. Він був дуже близьким до Радянського союзу. Я підозрюю, що залишились старі знайомства, старі звички,– пояснює Андрій Ковальов.

Що важливо розуміти, керівництво Католицької церкви навіть в Україні говорять, що Папа мусить бути Папою для всіх, а це означає його хвилює доля католиків у Росії.

За словами експерта, ситуація наразі виглядає так, ніби Путін узяв католиків у Росії в заручники і тепер шантажує Папу.

Чому насправді Франциск ніколи не приїде в Україну та Росію

На переконання Андрія Ковальова, Папа не поїде до РФ, оскільки у нього немає політичного запрошення. В Україну понтифік також не поспішає, адже боїться ракетних ударів.

У Папи Римського немає жодного радника з питань України. Усе, що намагаються зробити комунікаційні радники Папи, має проросійське коріння. Воно ніби й з хорошими намірами зроблене, але скрізь стирчать російські вуха. Папі очевидно слід було б завести радника з питань України, - озвучив пораду Ватикану історик.

Він також нагадав, що ще 7 років тому Франциск зустрічався з Гундяєвим на Кубі. Там вони задекларували українофобські документи.

Йдеться про те, що він поставив свій підпис під документом, де вказано, що греко-католицька церква – це шкідливий експеримент, тобто, назвав українських представників цієї церкви – шкідниками.

Як вважає Андрій Ковальов, у проросійських заявах Папи насправді немає ані українського, ані російського інтересу.

Він керується своїм власним політичним інтересом Ватикану,– вважає експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?