Під час обміну 16 лютого Росії віддали колаборанта з УПЦ МП — розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

Під час обміну 16 лютого Росії віддали колаборанта з УПЦ МП — розвідка

Під час обміну 16 лютого Росії віддали колаборанта з УПЦ МП — розвідка
Джерело:  online.ua

У четвер, 16 лютого, пройшов черговий обмін полоненими Росії з Україною. В результаті українська сторона віддала колаборанта з УПЦ Московського патріархату. Завдяки цьому із ворожого полону вдалося повернути сто захисників України.

Джерело: представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов

Росія отримала священика в обмін на сто українських солдатів

Україна обміняла зрадника та колаборанта Миколу Зірку на сотню відважних українських захисників.

Варто зазначити, що Микола Зірка - це настоятель Свято-Казанської парафії Горлівської єпархії УПЦ МП у селищі Ярова Лиманської громади.

Вчора, щоби повернути наших хлопців, на запит тієї сторони і за власною згодою був переданий один колаборант, так званий священнослужитель Московського патріархату, який сприяв окупантам, "зливав" різноманітну інформацію, допомагав проводити так звані псевдовибори, – повідомив Андрій Юсов.

Настоятель парафії УПЦ МП отримав строк 7 років позбавлення волі

Перед цим стало відомо, що цього церковника-колаборанта було засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд засудив до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна настоятеля Свято-Казанської парафії Горлівської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) у смт Ярова Лиманської громади Донецької області.

Загалом у 2022 році СБУ відкрила 52 кримінальні справи, в яких фігурують 55 священнослужителів УПЦ (МП), у т. ч. 14 архієреїв церкви.

16 лютого пройшов обмін

В результаті чергового обміну Україна повернула з ворожого полону 100 військових та одного цивільного. Серед звільнених бійців — нацгвардійці, прикордонники та військові ТрО та ЗСУ. Більшість з них прибула з пораненнями.

Цивільним виявився заступник міського голови міста Енергодара Іван Самойдюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?