Не має законної чинності - до Путіна звернулися з новими претензіями
Категорія
Світ
Дата публікації

Не має законної чинності - до Путіна звернулися з новими претензіями

Не має законної чинності - до Путіна звернулися з новими претензіями
Джерело:  online.ua

Лідер білоруського режиму Олександр Лукашенко прибув до Москви для переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним. На тлі зустрічі опозиція республіки виступила з попередженням для Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Світлани Тихановської, кандидатки на виборах президента Білорусі.

За її словами, жодні домовленості з Лукашенком не матимуть законної чинності, народ республіки довів його нелегітимність.

"Я хочу нагадати Володимиру Путіну: що б ви не ухвалили та про що б ви не домовилися під час зустрічі в Сочі — це не матиме законної чинності. Всі договори, підписані з нелегітимним Лукашенко, будуть переглянуті новою владою. Тому що білоруський народ відмовив Лукашенко в довірі та підтримці на виборах. Я дуже шкодую, що ви вирішили вести діалог з диктатором, а не з білоруським народом", - пояснила головна опонентка Лукашенка на виборах.

Нагадаємо, з 9 серпня по всій Білорусі почалися масові протестні акції проти фальсифікацій на виборах, силовики намагалися придушити їх з надзвичайною жорстокістю. Дії правоохоронців лише надали розголосу подіям — чисельні країни виступили на підтримку активістів, які вимагали чесного голосування під кийками та світло-шумовими гранатами режиму.

Тим часом Лукашенко понад місяць виступає з різкими заявами проти опозиції та учасників протестів. Він цинічно обливає їх брудом та стверджує, що на вулиці виходять лише безробітні та особи з кримінальним минулим, а опозиція хоче розірвати відносини з РФ та вивести республіку в НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, зустріч Лукашенка й Путіна відбудеться у форматі "тет-а-тет". За попередніми даними, політики будуть детально обговорювати "тематику союзних відносин, розглянуть міжнародну проблематику та ситуацію в регіоні, питання спільного реагування на сьогоденні виклики".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?