Не маєте права: Україна жорстко поставила команду Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Не маєте права: Україна жорстко поставила команду Путіна на місце

Не маєте права: Україна жорстко поставила команду Путіна на місце
Джерело:  Укрінформ

11 листопада офіційний Київ вперше прокоментував договір, який підписали вірменський лідер Нікол Пашинян, президент Азербайджану Ільхам Алієв та російський глава Володимир Путін, щоб припинити війну за Нагірний Карабах. Міністерство закордонних справ України опублікувало офіційну заяву, у якій визнало війну у Нагірному Карабаху завершеною. Дипломати наголосили, що укранська сторона вітає припинення Азербайджаном і Вірменією бойових дій у районі нагірнокарабаського конфлікту. Як уже згадувалося раніше, після укладеного перемир'я Вірменії та Азербайджану російські військові перебуватимуть на території Нагірного Карабаху. З приводу цього постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ виступив з окремою жорсткою заявою — він вирішив поставити команду Володимира Путіна на місце та заявив, що називати їх миротворцями офіційна Москва права не має. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Український дипломат нагадав міжнародній спільноті, що російські військові окупували частини території України та Грузії, тож називати їх миротворцями ніяк не можна. Цимбалюк наголосив, що "Російська Федерація продовжує агресивні дії проти України", тож "не має ані юридичних, ані моральних підстав називати свої військові підрозділи, дислоковані у Нагірному Карабасі, миротворцями". Ба більше, російська влада окупувала частину території Грузії, що взагалі ставить під сумнів ефективність "миротворчої" ролі Росії на Кавказі.

За словами укранського дипломата, те, що команда Володимира Путіна називає своїх військових у Карабасі миротворцями "дискредитує поняття миротворчої місії як такої у сенсі міжнародного права загалом та Статуту ООН зокрема". Однак офіційний Київ, попри всі провокації РФ,  вітає припинення бойових дій між Азербайджаном та Вірменією. Євгеній Цимбалюк підкреслив, що Українатрадиційно притримується позиції "послідовної та безумовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лідер Вірменії Нікол Пашинян екстрено звернувся до нації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?