Не мають сенсу - експерт ЮНІСЕФ розніс вщент рішення команди Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Не мають сенсу - експерт ЮНІСЕФ розніс вщент рішення команди Зеленського

Не мають сенсу - експерт ЮНІСЕФ розніс вщент рішення команди Зеленського
Джерело:  Укрінформ

Керівник програми з питань здоров'я, харчування та ВІЛ/СНІД Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Андрій Славуцький хвалить команду глави держави Володимира Зеленського, адже карантин в нашій країні запровадили дуже швидко, тож він був ефективним. Однак окремі рішення влади викликають чимало запитань. За словами експерта, з медичної точки зору, заборони на відвідування парків та обов’язкове носіння маски – не мають жодного сенсу, проте адміністративні вказівки потрібно виконувати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Варто звернути увагу на те, що загалом оперативну реакцію влади на коронавірус експерт оцінив позитивно, адже це допомогло уповільнити поширення пандемії.

"Інша справа, що я не бачу необхідності носити маски на вулиці. Тобто, з медичної точки зору навряд чи є виправдання тому, щоб не бігати у парках, не ходити в парках, але, так чи інакше, адміністративні вказівки потрібно виконувати", - зазначає фахівець.

За словами Андрія Славуцького, більш ефективно – тримати дистанцію, постійно мити руки і намагатися не торкатися обличчя. Експерт нагадав усім, що коронавірус – це інфекція, яка передається крапельним і контактним шляхом. Якщо перебувати на відстані двох метрів від людини, то при розмові, співі, чханні, кашлі – частинки не долітатимуть. Окрім того, Славуцький підкреслив, що ви можете самі не захворіти, але стати переносником інфекції.

"Взятися брудними руками за дверну ручку, а потім за неї візьметься інша людина. Ось таким чином і відбувається поширення захворювання", - пояснює експерт.

Як відомо, поки в Україні заборонено відвідувати парки, а люди зобов’язані носити захисну маску у громадських місцях. Вже з 11 травня карантин послаблять.

Варто зазначити, що раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко наголошував,що маску потрібно носити заради безпеки всіх нас. Усі люди розглядаються як потенційно інфіковані. Ви можете не знати, що є переносником вірусу, проте можете наражати на небезпеку інших.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Світовому центрі даних "Геоінформатика і сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського зробили прогноз щодо того,  наскільки довго коронавірус затримається в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?