Не могли ризикувати - розкриті невідомі деталі захоплення заручників у Луцьку
Категорія
Україна
Дата публікації

Не могли ризикувати - розкриті невідомі деталі захоплення заручників у Луцьку

Не могли ризикувати - розкриті невідомі деталі захоплення заручників у Луцьку
Джерело:  online.ua

Захоплення заручників у Луцьку пройшло за добре підготовленим планом, вважають у Міністерстві внутрішніх справ. Злочинець Максим Кривош звернув увагу на багато нюансів терористичного акту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ заступника міністра Антона Геращенка на телебаченні.

За його словами, зокрема, той передивився безліч фільмів про захоплення заручників.

"Коли він захопив автобус, він спеціально вибрав той автобус, в якому є шторки. Тому що не у всіх автобусах у нас сьогодні є шторки", - зауважив посадовець.

Геращенко пояснив, усі заручники опинилися на сидіннях поряд з вікнами. Сам терорист ховався всередини салону, тож силовики не могли його знешкодити снайперською зброєю.

"Тому всі розмови про те, що треба було його прикінчити пострілом снайпера, вони можуть залишитися, знову-таки, для диванних експертів. Ми не могли ризикувати життям нікого із заручників. І тому результат спецоперації – те, що всі заручники залишилися живі, а терорист перебуває за ґратами – я вважаю, це успіх", - додав заступник голови МВС.

Нагадаємо, інцидент стався в центрі Луцька минулого тижня. Злочинець утримував заручників в автобусі протягом 11 годин. Він вимагав від низки олігархів та представників української влади визнати себе "терористами в законі".

Від президента Володимира Зеленського Кривош вимагав виступити із закликом до перегляду фільму "Земляни" 2005 року. Лідер пішов на це, а коли терорист відпустив людей, з соціальних мереж коротке відеозвернення видалили.

Жодна людина не отримала травм під час інциденту.

Як повідомляв ONLINE.UA, правоохоронні органи знайшли ймовірного посібника так званого луцького терориста Максима Кривоша. У п’ятницю, 24 липня, харківський суд заарештував фігуранта справи. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?