У справі луцького терориста з'явилися нові деталі - що відомо
Категорія
Події
Дата публікації

У справі луцького терориста з'явилися нові деталі - що відомо

У справі луцького терориста з'явилися нові деталі - що відомо
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи знайшли ймовірного посібника так званого луцького терориста Максима Кривоша. У п'ятницю, 24 липня, харківський суд заарештував фігуранта справи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова.

За офіційними даними, застава арешту досягла 175 760 гривень. Дмитро Михайленко перебуватиме під вартою до 18 вересня.

Слідство встановило, згадана особа за кілька днів до захоплення заручників відправила Кривошу пакунок. Між тим гранати злочинця аналогічні до тієї, що знайшли у Михайленка.

"Встановлено, що Михайленко 17.07.2020 року о 9:39 через відділення "Нової пошти" №38 у Харкові, відправив посилку до Луцька, а саме приватній особі Кривошу Максиму Степановичу... Під час затримання Кривоша, у нього було виявлено ручну гранату наступальної дії РГД-5, аналогічну до тих гранат, які були вилучені під час обшуку громадянина Михайленка", - наголосили у суді.

Адвокат підсудного Андрій Костяний наголосив, його клієнт надсилав Кривошу три колекційні старовинні монети. Там не було зброї.

Сам Михайленко заявив, що не торгував незаконно зброєю чи боєприпасами, однак визнав провину в незаконному зберіганні. Також він відкинув статус спільника терориста.

Захист харків'янина наполягав на домашньому арешті.

Інцидент стався у вівторок, 21 липня. Кривош захопив автобус із заручниками, яких він утримував у центрі Луцька протягом приблизно 11 годин. Він вимагав низку топ-політиків та олігархів визнати себе терористами у законі.

Президенту Володимиру Зеленському необхідно було записати відеозвернення із закликом дивитися фільм "Земляни" 2005 року. Він оприлюднив його ввечері у згаданий день.

Після оприлюднення звернення Кривош роззброївся та залишив автобус, його затримали правоохоронці. Відео Зеленського звільнили з його сторінки у Facebook.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні, 23 липня, суд ухвалив рішення про арешт Максима Кривоша. Наступні 60 діб він проведе під вартою без права на заставу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?