Захоплення заручників у Луцьку - суд виніс перший вердикт
Категорія
Україна
Дата публікації

Захоплення заручників у Луцьку - суд виніс перший вердикт

Захоплення заручників у Луцьку - суд виніс перший вердикт
Джерело:  online.ua

У суді винесли перший вердикт проти Максима Кривоша, який захопив напередодні автобус із заручниками в Луцьку. Влада у четвер, 23 липня, обирала йому запобіжний захід. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію засідання.

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ухвалив рішення заарештувати фігуранта гучного інциденту на 60 діб. Водночас йому не залишили можливості вийти під заставу.

Сам терорист не заперечив проти рішення суду. Прокуратура виступила проти нього одразу з кількома звинуваченнями, за статтями про — терористичний акт, посяганні на життя правоохоронця та протизаконному володінні зброєю.

Згідно з українським кримінальним законодавством, порушнику загрожує від 3 років до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, інцидент стався у понеділок, 21 липня. Кривош захопив автобус із заручниками, яких він утримував у центрі Луцька протягом приблизно 11 годин. Він вимагав низку топ-політиків та олігархів визнати себе терористами у законі.

Президенту Володимиру Зеленському необхідно було записати відеозвернення із закликом дивитися фільм "Земляни" 2005 року. Він оприлюднив його ввечері у згаданий день.

Після оприлюднення звернення Кривош роззброївся та залишив автобус, його затримали правоохоронці. Відео Зеленського звільнили з його сторінки у Facebook.

Жодна людина не постраждала внаслідок інциденту.

Як повідомляв ONLINE.UA, авторитетне американське видання доволі маніпулятивно описало захоплення заручників у Луцьку, а інтерес до нього підігрів американський бізнесмен Ілон Маск. Читачі The New York Times вирішили, що терорист Максим Кривош – затятий екоактивіст і підтримують його у соцмережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?