Не можемо сказати - у Китаї здивували новою заявою про пандемію COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Не можемо сказати - у Китаї здивували новою заявою про пандемію COVID-19

Не можемо сказати - у Китаї здивували новою заявою про пандемію COVID-19
Джерело:  online.ua

Китай став першою країною, яка зіткнулася з епідемією коронавірусу COVID-19. Нещодавно офіційний Пекін заявив, що інфекція не походить з КНР. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посла країни у Росії Чжана Ханьхуея.

За його словами, Китай нібито просто першим оголосив про появу неідентифікованого вірусу.

"Епідемія. Дійсно спалах (був) у Китаї. Але ми не можемо сказати, що початкове джерело цього коронавірусу в Китаї. Ми просто раніше всіх виявили, ухвалювали такі заходи (проти поширення інфекції)", - зауважив дипломат.

Нагадаємо, тривалий час вважалося, що джерелами походження коронавірусу могли бути дві локації — ринок морепродуктів у китайському місті Ухань чи наукова лабораторія, де цю інфекцію вивчали.

Пізніше першу версію відкинули за підсумками вивчення природи вірусу. Водночас іншу підтвердити чи спростувати не вдалося, оскільки китайська сторона не надає відповідних даних — у країні від початку епідемії говорили про неможливість походження біди з лабораторії.

Станом на середу, 10 червня, у світі зареєстрували понад 7,2 мільйона інфікованих COVID-19 людей. Кількість смертельних випадків сягнула 411 тисяч. Більшість країн світу ввела жорсткі карантинні обмеження, які почали потроху послаблювати лише у травні.

Останні дослідження говорять, що коронавірус поширився світом набагато раніше, ніж це офіційно встановили. Зокрема, у Франції виявили випадок інфекції у пацієнта, який звертався у лікарню у грудні.

Як повідомляв ONLINE.UA, епідеміологи із США під керівництвом доцента Пенсільванського університету Пола Пленета у ході тривалих досліджень дійшли неочікуваного висновку — вони заявили про те, що під час пандемії по світу поширюється аж шість різновидів коронавірусу нового типу. Окрім того, наголошується, що в ході дослідження науковці проаналізували структуру 10,4 тис. зразків коронавірусу з різних регіонів світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?