Не можу сказати: у Німеччині здивували заявою про переговори Меркель і Зеленського
Категорія
Світ
Дата публікації

Не можу сказати: у Німеччині здивували заявою про переговори Меркель і Зеленського

Не можу сказати: у Німеччині здивували заявою про переговори Меркель і Зеленського
Джерело:  Укрінформ

Офіційний Берлін вирішив не розкривати, про що саме говорили канцлерка ФРН Ангела Меркель та президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами речниці німецького уряду Ульріки Деммер, розмови - конфіденційна тема.

"Про телефонні розмови ми взагалі інформуємо дуже обережно. Як правило, розмови є конфіденційними. Тому я нічого не можу сказати", - стверджує вона.

Нагадаємо, телефонна розмова між державними лідерами відбулася у середу, 15 січня. За інформацією української сторони, Меркель та Зеленський торкнулися щонайменш трьох злободенних тем.

Йдеться про катастрофу лайнеру "Міжнародних авіаліній України" в Ірані, транзит російського газу через українську ГТС, а також війну на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський проінформував Ангелу Меркель про розробку ідеї щодо наступних трьох ділянок розведення військ. Втім він не назвав, які локації має на увазі. Також наголошено на відсутності "режиму тиші" на Донбасі.

Зеленський подякував Німеччині за підтримку позиції Києва та закликав підтримки на політичному рівні у питанні розслідування авіакатастрофи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?