Не підемо: в УПЦ МП скандально відповіли на рішення Мін'юсту по Почаївській лаврі
Категорія
Україна
Дата публікації

Не підемо: в УПЦ МП скандально відповіли на рішення Мін'юсту по Почаївській лаврі

Не підемо: в УПЦ МП скандально відповіли на рішення Мін'юсту по Почаївській лаврі
Джерело:  online.ua

Рішення Міністерства юстиції про скасування передачі Почаївської лаври в оренду Московському патріархату не позбавляє УПЦ МП права користуватися її спорудами. Право користування Почаївською лаврою, отримане до 2013 року, не вимагає обов'язкової реєстрації.

З такою скандальною заявою виступив глава юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов, повідомляє ONLINE.UА.

Бахов вважає, що договір від 2003 року про передачу в оренду УПЦ Московському патріархату споруд (храми, дзвіниця, келії та ін.) Почаївської лаври є "чинним і не скасованим". Він підкреслив, що рішення Мін'юсту може бути скасовано в судовому порядку, але не вказав, чи буде РПЦ подавати позов до суду проти відомства за скасування незаконної передачі Свято-Успенської Почаївської лаври УПЦ МП.

Нагадаємо, споруди Почаївської лаври, що належать державному заповіднику, незаконно передали в користування УПЦ МП до 2052 року в 2003 році. У користуванні РПЦ виявилися два великі собори, монастирські келії, дзвіниця, архієрейський будинок - всього шість споруд лаври загальною площею понад 7 тисяч квадратних метрів.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Мін'юст підписав наказ про скасування передачі Свято-Успенської Почаївської лаври УПЦ МП. У РПЦ вважають, що це початок "масштабного тиску на УПЦ МП" після отримання Україною автокефалії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?