Не потрібно це робити: ОБСЄ висунула жорстку вимогу Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Не потрібно це робити: ОБСЄ висунула жорстку вимогу Україні

Не потрібно це робити: ОБСЄ висунула жорстку вимогу Україні
Джерело:  online.ua

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Гарлем Дезір жорстко розкритикував запропонований Мінкультом законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Необхідність боротьби з дезінформацією мені зрозуміла, особливо в контексті нинішнього конфлікту в Україні і навколо неї. Однак не слід цього робити за рахунок свободи ЗМІ, впливу держави на медіаконтент та організації журналістської діяльності у країні. Тим більше що чинне українське законодавство вже передбачає механізми протидії суспільно небезпечній інформації", - нагадав усім Гарлем Дезір.

За його словами, війна з дезінформацією виправдана, проте права на свободу вираження, закріпленого в Конституції України та її зобов'язаннях перед ОБСЄ, а також у її міжнародних зобов'язаннях, слід повністю дотримуватися".

Як відомо, Міністерство культури, молоді та спорту опублікувало порівняльну таблицю до так званого законопроєкту "про дезінформацію" та запропонувало його детально обговорити. Варто звернути увагу на те, що у проєкті, зокрема, пропонують визначення "дезінформації", "національного інформаційного простору", розмежовують поняття "журналіст" та "професійний журналіст". Не можна не звернути увагу на те, що поява даного законопроєкту викликала шквал критики й обурення серед журналістів та експертів як українського медіаринку, так і поміж європейських колег.

Нагадаємо, що 27 грудня народні депутати від "Слуги народу" подали у ВРУ законопроєкт 2693 про діяльність медіа. Ініціатором законопроєкту є, зокрема, колишній гендиректор "1+1 Media" Олександр Ткаченко. Згодом опублікували текст проєкту Закону "Про медіа", поданого депутатами президентської партії.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Албанії Еді Рама, який очолює ОБСЄ, провели переговори у Києві. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?