Не просимо, а вимагаємо - в Україні поставили жорсткий ультиматум Німеччині
Категорія
Політика
Дата публікації

Не просимо, а вимагаємо - в Україні поставили жорсткий ультиматум Німеччині

Не просимо, а вимагаємо - в Україні поставили жорсткий ультиматум Німеччині
Джерело:  online.ua

Німеччина продовжує ганебно ігнорувати Україну в темі Другої світової війни. Офіційний Берлін ні в одній заяві жодного разу не згадав українців, мільйони яких стали жертвами нацистів. Раніше Київ занадто ввічливо закликав Німеччину визнати історичну відповідальність перед Україною, але тепер наполегливо вимагає, щоб німці нарешті опрацювали цю темну главу своєї історії і відновили свою історичну пам'ять. Такий ультиматум Німеччині поставив посол України Андрій Мельник, передає ONLINE.UA з посиланням на Deutschlandfunk.

"Українському народові довелося заплатити дуже високу криваву данину у Другій світовій війні. Ми зазнали мінімум 8 мільйонів військових жертв, в тому числі понад 5 мільйонів мирних жителів, жінок і дітей, під час німецької нищівної війни були замучені СС або Вермахтом. Ці жахливі цифри включають також 1,6 мільйона українських євреїв, яких під час майже забутого Голокосту було вбито кулями нацистів. 8 травня ми також вшановуємо пам'ять 2,4 мільйона жінок і чоловіків, які були депортовані в Третій Рейх з окупованої України, де їм, як рабам, доводилось виконувати найважчу роботу, через що вони вмирали. Ми ніколи не забудемо 400 тисяч українців, яких принижували і експлуатували в якості ув'язнених в німецьких концтаборах. Кожну секунду їх там вбивали. Вся територія України, яка була окупована вермахтом між 1939 і 1944 роками, була повністю зруйнована окупацією: 700 міст, 28 тисяч сіл, 300 тисяч фабрик ", - нагадав Мельник Берліну моторошні історичні факти.

Дипломат підкреслив, що ці факти мало відомі німецької громадськості до цього дня, і тому в історичній пам'яті Німеччини все ще залишається величезна діра в відношенні цих злодіянь нацистського варварства в Україні. Він вважає, що Німеччина нарешті повинна визнати свою історичну відповідальність перед Україною і українська влада буде цього добиватися.

"Ми були вражені, коли вчора прочитали в журналі заяву федерального міністра закордонних справ Гайко Мааса до річниці закінчення Другої світової війни. Україна не згадується в цій статті, там знову йдуть розмови про Росію та інші країни колишнього Радянського Союзу. СРСР впав 30 років тому. Цей термін, але перш за все цей підхід, ображає нас, українців. Ми розцінюємо його як ляпас ", - додав Мельник.

Український посол уточнив, що в Берліні досі ігнорують прохання української сторони встановити пам'ятник українським жертвам нацистів в центрі німецької столиці. Він зазначив, що відтепер Україна "буде не просити, а вимагати" встановлення такого пам'ятника, у якого можна буде вшанувати пам'ять загиблих.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна гнівно дорікнула Німеччину через Росію, представника якого разом з українським послом Берлін запросив на церемонію завершення Другої світової війни. Посол України заявив, що навіть в найстрашнішому кошмарі не може уявити собі покладання вінків поруч з представником країни-окупанта, яка вже більше шести років цинічно веде кровопролитну війну в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?