Не Путін. Аналітики назвали ймовірного замовника вбивства Пригожина
Категорія
Політика
Дата публікації

Не Путін. Аналітики назвали ймовірного замовника вбивства Пригожина

Не Путін. Аналітики назвали ймовірного замовника вбивства Пригожина
Джерело:  online.ua

Американські аналітики озвучили припущення, що команда глави Міноборони РФ Сергія Шойгу може бути більш зацікавлена у ліквідації ватажка вагнерівців Євгена Пригожина, ніж російський диктатор Володимир Путін. Існує також версія, що у такий спосіб намагаються відбілити президента РФ.

Джерело:  ISW

Хто ще міг замовити вбивство Пригожина — відповідь ISW

Іноземні експерти звернули увагу на те, що так звані прокремлівські "воєнкори" активно нагадують, що саме Міністерство оборони Росії активно висувало умови для припинення діяльності "Вагнер" на Близькому Сході та в Африці ще до смерті Пригожина.

Окрім того, зазначається, що представники команди Шойгу не наважувалися чинити прямий тиск на вагнерівців й натомість почали тиснути на близькосхідних і африканських офіційних осіб, щоб ті розірвали свої зв'язки з ПВК.

Саме тому команда ISW дійшла висновку, що Шойгу та його оточення можуть бути більш зацікавленими у фактичному знищенні Вагнера, ніж очільник Кремля.

ISW не може підтвердити достовірність цих повідомлень, але якщо вони правдиві, це може свідчити про те, що Путін не керує процесом розпуску "ПВК Вагнера", а переклав цю відповідальність на Міністерству оборони РФ.

Як вважають американські аналітики, поява таких повідомлень у російських спільнотах "воєнкорів" також може бути спробою відбілити президента РФ від вбивства Пригожина та ймовірного знищення ПВК.

Що відомо про успіхи ЗСУ на фронті

Згідно з даними ISW, наші воїни змогли просунутися вперед у прикордонній зоні між західною частиною Донецької та східною частиною Запорізької областей, а також у західній частині Запорізької області.

Склад російських оборонних позицій на півдні України і невизначеність щодо того, як російські війська укомплектовують і оснащують їх, продовжує розмивати картину того, як розгортатиметься наступна фаза бойових дій.

Американські аналітики звертають увагу на те, що армія РФ витратила велику кількість матеріальних засобів, зусиль і живої сили на утримання серії оборонних позицій, через які наразі активно прориваються бійці ЗСУ.

За словами експертів, поки важко сказати, чи зможуть російські загарбники зберегти переваги, які вони мають, якщо вони не зможуть виділити такий самий рівень ресурсів і особового складу для наступних рівнів оборони.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?