Не робіть цього: Євросоюз звернувся з проханням до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Не робіть цього: Євросоюз звернувся з проханням до Зеленського

Не робіть цього: Євросоюз звернувся з проханням до Зеленського
Джерело:  online.ua

40 депутатів Європейського парламенту написали листа українському лідеру Володимиру Зеленському з проханням не включати у список обміну полоненими з Росією імовірного фігуранта справи MH17 Володимира Цемаха, передає ONLINE.UA.

"Ми розуміємо контекст, у якому відбуваються переговори (між Росією і Україною про обмін – ред.), і дипломатичні зусилля української влади. Однак пан Цемах є підозрюваним у кримінальному розслідуванні збиття MH17. Доступ Спільної слідчої групи до нього та його свідчень має надзвичайну цінність для ефективного судового слідства...", - йдеться в листі.

В ЄС підкреслили, що Цемах – громадянин України, який перебуває під вартою. І нагадали про резолюцію РБ ООН, за якою всі особи прямо чи непрямо відповідальні за знищення MH17 мають постати перед судом.

Лист підписали 40 євродепутатів. Копію листа направили високому представнику ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріці Могеріні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кремль  затягує обмін полоненими саме  через наявність Цемаха в Україні. Російська влада хоче таким чином завдати удар по міжнародному розслідуванню катастрофи MH17, звільнивши бойовика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?