Не робіть цього - МЗС України невідкладно звернулося до ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Не робіть цього - МЗС України невідкладно звернулося до ЄС

Не робіть цього - МЗС України невідкладно звернулося до ЄС
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба зателефонував главі МЗС Данії Йеппу Кофоду та попередив свого колегу про маніпуляцію РФ пандемією коронавірусу заради зняття санкцій. Український дипломат закликав не скасовувати санкції проти Кремля, а також попросив донести ці застереження до влади Європейського Союзу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського відомства.

Дмитро Кулеба вирішив звернути увагу Йеппе Кофода на спроб офіційної Москви маніпулювати пандемією і закликати до зняття санкцій під прикриттям гуманітарних міркувань.

"Це маніпуляція, бо ЄС запровадив санкції не через коронавірус, а через агресію Росії проти України. Відповідно, вони можуть бути пов’язані виключно з виконанням Росією своїх зобов’язань у контексті мирного врегулювання та деокупації українських територій Донбасу та Криму", - підкреслив український дипломат та закликав не знімати санкції з Кремля.

Що важливо розуміти, Йеппе Кофод зазначив, що підтримує позицію української сторони у даному питанні та поділяє саме такий підхід.

Окрім того, Дмитро Кулеба встиг детально обговорити з колегою допомогу українцям, які у час обмеження подорожей залишаються в Данії.

"Буду вдячний, якщо на час пандемії Данія не буде застосовувати санкції за протерміновані документи для тих, хто нині не може виїхати з країни. Зі свого боку, Україна надаватиме аналогічне сприяння громадянам Данії", - підкреслив український дипломат.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно очільник комітету російської Ради федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев закликав світових лідерів зняти усі взаємні санкції на тлі загострення пандемії коронавірусу, падіння цін на нафту та загрози глобальної економічної кризи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  глава МЗС ФРН Гайко Маас звернувся до української влади та наголосив, що на тлі пандемії коронавірусу конче необхідно докласти зусиль для запобігання гуманітарної кризи на Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?