"Не Росії це вирішувати": в НАТО жорстко відповіли на закиди РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Не Росії це вирішувати": в НАТО жорстко відповіли на закиди РФ

"Не Росії це вирішувати": в НАТО жорстко відповіли на закиди РФ

Кремль повинен змінити підхід до відносин з Північною Македонією, попри заяви про "наслідки" для балканської країни в разі приєднання до НАТО. Про це заявив високопосадовець НАТО на полях зустрічі міністрів оборони у Брюсселі, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду".

"Росії доведеться змінити підхід до відносин з Північною Македонією. Це право РФ мати таку позицію, але наша позиція полягає в тому, що кожна окрема держава може вирішувати за себе. Не Росії вирішувати, що країни роблять зі своєю безпекою. Ми і Північна Македонія будемо вирішувати, чи повинна ця країна буди членом НАТО, чи ні", - зазначив представник блоку.

В НАТО наголосили, що продовжують дотримуватися принципів ОБСЄ, Гельсінських угод про те, що кожна європейська країна має право сама визначати свої заходи з безпеки.

Високопосадовець НАТО також підтвердив очікування, що Скоп'є стане членом Альянсу на початку 2020 року. За його словами, зараз у НАТО не бачать політичних перешкод для процесу ратифікації протоколу про приєднання Македонії національними парламентами країн-членів.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак заявив, що вступ України до НАТО є надзвичайно важливим, адже він забезпечує колективну оборону, а країна менше витрачає на свою оборону. Окрім того, членство в Альянсі зробить неможливим зміну західного курсу країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?