"Не шукайте шляхи капітуляції": у Раді звернулися до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

"Не шукайте шляхи капітуляції": у Раді звернулися до Зеленського

"Не шукайте шляхи капітуляції": у Раді звернулися до Зеленського
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій звернувся до українського глави Володимира Зеленського та закликав не шукати шляхи капітуляції перед російським агресором. Про це він сказав, відкриваючи позачергове засідання парламенту, повідомляє ONLINE.UA.

Чиновник нагадав, що 22 травня виповнюється 140 років від дня народження головного отамана військ і флоту УНР Симона Петлюри, а 23 травня українці будуть відзначати День героїв (неофіційне свято, встановлене на честь борців за волю України –ред). У цей день 38-го року більшовицький агент убив у Роттердамі провідника ОУН Євгена Коновальця.

"Ні Петлюра ні Коновалець ніколи не запропонували би українцям референдум про примирення з Росією. Ці люди боролися з Росією воювали за Україну. Рекомендую президенту і його команді добре вивчити уроки української історії і не шукати шляхів капітуляції перед Росією", – сказав Парубій.

 Окрім того, він нагадав про ще одну трагічну дату з новітньої історії російської агресії – 5-ту річницю трагічного бою під Волновахою Донецької області.

"Для тих, хто пропонує помиритися з Росією, нагадаю: 22 травня 2014 року біля української Волновахи росіяни жорстоко і цинічно розстріляли колону української 51-ї бригади. 18 українців тоді трагічно загинули. Не допустимо, щоб життя тисяч українців були віддані намарно", – сказав Парубій.

Як повідомляв ONLINE.UA, новопризначений керівник Адміністрації президента Володимира Зеленського Андрій Богдан припускає можливість проведення референдуму щодо мирних угод з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?