Не тільки легені: лікарі виявили ураження коронавірусом різних органів
Категорія
Технології
Дата публікації

Не тільки легені: лікарі виявили ураження коронавірусом різних органів

Не тільки легені: лікарі виявили ураження коронавірусом різних органів
Джерело:  online.ua

Лікарі з закладів Нью-Йорка зафіксували масові випадки ураження нирок у пацієнтів з коронавірусом COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Healthline.

За словами фахівців, інфіковані до того не мали жодних проблем з цими органами. Тенденція спровокувала навантаження на діалізні апарати — їх використовують для лікування нирок.

Згідно з даними Майкла Дж. Росса — начальника відділу нефрології Медцентру Монтефіоре, близько 20-30% інфікованих COVID-19 пацієнтів потребують діалізу для підтримки життя.

"Це надзвичайно серйозна проблема. Це ставить під небезпеку життя багатьох людей по всьому регіону Нью-Йорка. На жаль, поширеним ускладненням, особливо для госпіталізованих хворих на COVID, є гостра травма нирок. Я б сказав, що близько у 50% пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії розвивається гостра травма нирок", - зазначив він.

Лікар-нефролог та лікар первинної медичної допомоги в Нью-Йорку Шивам Джоші додав, останні китайські звіти говорять про більшу частку пацієнтів з ураженням нирок, ніж інформувалося раніше.

"Спочатку повідомлялося, що лише 0,5% постраждалих у Китаї мали гострі травми нирок, але зараз це число становить 3–9% випадків або вище", - підкреслив він.

Експерт пояснив, додаткову проблему створює брак ресурсів для медичної допомоги.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці з'ясували напередодні, що частка безсимптомних випадків COVID-19 більше, ніж стверджували представники ВООЗ. Це провокує нову небезпеку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?